Capaciteitsproblemen bij cameratoezicht in Venlo

Mobiele Camera Unit

VENLO – Er zijn structureel te weinig camera-observanten die beelden in de gemeente bekijken. Het aantal medewerkers is sinds 2015 gehalveerd, terwijl het cameratoezicht juist is toegenomen.

Door de bezettingsproblemen komt het steeds vaker voor dat er maar één observant is. Dat blijkt uit het jaarverslag cameratoezicht 2017 dat aan de gemeenteraad is verstuurd.
De gemeente noemt het tekort aan observanten zorgelijk. Er is sprake van een moeilijke werksituatie, gelet op het grote aantal camera’s. In en rond de binnenstad staan 54 camera’s en de gemeente beschikt over tien mobiele camera’s.

Vastenavondkamp
In de Blerickse wijk Vastenavondkamp heeft de politie na de incidenten van vorig jaar gebruik gemaakt van vijf flexibele camera’s. Uit onderzoek blijkt dat dankzij de beelden van die camera’s de samenstelling van de overlastgevende groep is vastgesteld.
Het cameratoezicht is volgens het jaarverslag succesvol. De politie kon tal van verdachten aanhouden die dankzij de camerabeelden op heterdaad werden betrapt.

Bron: Omroep Venlo
gepubliceerd: maandag 28 mei 2018 12.26 uur
update: maandag 28 mei 2018 15.24 uur

1 gedachte over “Capaciteitsproblemen bij cameratoezicht in Venlo

  1. r v gasselt Beantwoorden

    De gemeente noemt het tekort aan observanten zorgelijk, echter bij navraag wordt er geen actie ondernomen om dit gat te dichten. geen vacatures, totaal geen initiatieven om de veiligheid van de burgers enigszins trachten te waarborgen. desbetreffende wethouder met veiligheid in zijn portefeuille was niet op de hoogte van dit ernstige gemis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.