Corona screening met warmtebeeldcamera

covid_19_coronavirus

Hoe beperk je als werkgever binnen de vitale en kritieke beroepsgroepen dat je personeel besmet raken ten tijde van de corona crisis? Hoe voorkom je dat geïnfecteerde personen, gezonde mensen besmetten en daarmee vitale processen in gevaar komen?

‘Testen, testen, testen’, raadt de Wereldgezondheidsorganisatie aan als strategie tegen corona. Maar Coronatests zijn onvoldoende beschikbaar en momenteel alleen voorbehouden aan zwaar zieke patiënten. Een indicatie van een Coronabesmetting is dat personen koorts kunnen krijgen. Een temperatuursverhoging wil niet meteen duiden op een Coronabesmetting en kan ook het gevolg zijn van een verkoudheid of wintergriep. Maar ook dan zegt het RIVM en onze overheid dat we thuis moeten blijven om de kans dat we anderen besmetten tot een minimum te beperken. Er zijn meerdere manieren om iemands temperatuur te meten, maar zonder fysiek contact en op 1,5m afstand wordt dit al gauw lastig.

ComViNet biedt hierin een oplossing d.m.v. een warmtebeeldcamera waarmee contactloos, tot 3m afstand snel en nauwkeurig de temperatuur van meerdere mensen gelijktijdig en efficient gemeten kan worden. Door middel een gekalibreerde Blackbox, dat als temperatuur referentie punt (35ºC) in het beeld dient, kunnen real-time metingen gedaan worden met een nauwkeurigheid van 0,3ºC. De camera detecteert de mensen in het beeld en alleen van deze mensen wordt de temperatuur gemeten. Zelfs als zij een mondmasker en/of muts dragen.