Nieuwe camera’s direct verbonden met politie

Mobiele Camera Unit

ZOETERMEER – De zeven bewakingscamera’s die in de wijk Buytenwegh hangen, worden vervangen door vier camera’s die direct verbonden zijn met de politie. Op dit moment worden die volgens de gemeente nog beheerd door een externe partij. Door deze te vervangen, kunnen de beelden rechtstreeks worden bekeken door agenten.

In de wijk is sinds 2014 op zeven locaties cameratoezicht. Vorig jaar werd een aantal inwoners gevraagd wat hun ervaringen hiermee zijn. De helft van de ondervraagden gaf volgens de gemeente aan zich veiliger te voelen door de aanwezigheid van camera’s. Tweederde meende zelfs dat het helpt bij het terugdringen van crimineel of ander hinderlijk gedrag.

De gemeente meet elke vier jaar of cameratoezicht nog zinvol is. Bij het laatste onderzoek werden bijna elfhonderd passanten op de Mandelabrug, in het Stadshart en in de wijk Buytenwegh bevraagd.

De vier nieuwe politiecamera’s zorgen volgens de gemeente nog steeds voor voldoende dekking in Buytenwegh. Als het nodig is, kan een camera op een andere plek in de wijk worden ingezet.

 

Bron: Algemeen Dagblad
Datum: 9 februari 2019