Berichten

covid_19_coronavirus

Corona screening met warmtebeeldcamera

ComViNet levert warmtebeeldcamera voor lichaamstemperatuur metingen waarmee contactloos, tot 3m afstand snel en nauwkeurig de temperatuur van meerdere mensen gelijktijd en efficient gemeten kan worden. Door middel een gekalibreerde Blackbox, dat als temperatuur referentie punt (35ºC) in het beeld dient, kunnen real-time metingen gedaan worden met een nauwkeurigheid van 0,3ºC. De camera detecteert de mensen in het beeld en alleen van deze mensen wordt de temperatuur gemeten. Zelfs als zij een mondmasker en/of muts dragen.

Mobiele Camera Unit

Nieuwe camera’s direct verbonden met politie

ZOETERMEER – De zeven bewakingscamera’s die in de wijk Buytenwegh hangen, worden vervangen door vier camera’s die direct verbonden zijn met de politie. Op dit moment worden die volgens de gemeente nog beheerd door een externe partij. Door deze te vervangen, kunnen de beelden rechtstreeks worden bekeken door agenten.

Tijdelijk cameratoezicht

Hekken, camera’s en surveillance

ZOETERMEER – De gemeente heeft gistermiddag het gebied rond Club Magnum en nachtrestaurant El Sultana afgesloten met hekken. Ook zijn extra politiecamera’s opgehangen. Burgemeester Aptroot kondigde woensdag ook aan dat …

Handhavers

Bodycams en extra ondersteuning door politie voor handhavers

Burgemeester Halsema heeft vandaag bodycams toegezegd aan de Amsterdamse handhavers. Deze zomer krijgen de eerste honderd buitengewone opsporingsambtenaren (BOA’s) een camera als onderdeel van hun uniform. De burgemeester wil het aantal bodycams daarna uitbreiden naar alle handhavers op straat. Ook krijgen BOA’s in de binnenstad per direct extra ondersteuning van de politie. Burgemeester Halsema heeft de voorstellen vanochtend besproken met vertegenwoordigers van verschillende vakbonden.

Geweldsmiddelen

Vakbond BOA’s ontstemd over reactie van Halsema

De vakbond BOA ACP zegt dat burgemeester Halsema van Amsterdam de plank misslaat met haar opmerking dat de minister bepaalt of BOA’s bewapend worden of niet. Volgens de bond staat de minister het al lang toe als aan de voorwaarden wordt voldaan. Vandaag werd gestaakt om de gemeente onder druk te zetten.

Acties BOA's

BOA’s bereiden ‘stevige acties’ voor

De Nederlandse BOA Bond (NBB) is ‘stevige acties’ aan het voorbereiden, voor als een gesprek met burgemeester Halsema op niets uitloopt. De vakbond eist meer verdedigingsmiddelen voor handhavers waaronder pepperspray, een wapenstok en een bodycam.