All-in-one live streaming Bodycam: veelzijdig, compact en robuust!

De ComViNet 4G/WiFi GPS Bodycam is een compacte, robuuste alleskunner. De unit maakt beeld- en geluidsopnamen, streamt live video en audio en is ontworpen voor dagelijks professioneel gebruik.

Gebruik

De Body camera is licht in gewicht, dompelwaterdicht en stootbestendig. De Body camera wordt gedragen met een metalen clip, waarvan de swivel 360˚ draaibaar is. Andere bevestigingsaccessoires zijn optioneel verkrijgbaar. De ingebouwde accu heeft voldoende capaciteit voor 9 uur live streaming en opnamen. 

De bedieningstoetsen zijn eenduidig herkenbaar. Met de indicatie LED’s aan de bovenzijde, is de status van de Body camera goed af te lezen voor de gebruiker. Via het menu, dat bereikbaar is via het LCD-scherm en de toetsen aan de achterzijde, zijn de basisinstellingen door de beheerder te wijzigen. De toegang tot dit menu is met een code beveiligd tegen ongewenst gebruik.

Foto-, video en geluidsopnamen 

Met de ComViNet 4G/WiFi GPS Bodycam kunnen zowel foto-, als video- en geluidsopnamen worden gemaakt. De hoge resolutie en lichtgevoelige CMOS beeldsensor, de precisie groothoeklens en de HQ microfoon, zorgen voor bijzonder hoogwaardige opnamen.

De opnamen kunnen later als bewijslast worden gebruikt, maar ook voor eventuele trainingsdoeleinden t.b.v. toekomstige incidenten en interacties.

Ook bij schemer en in het donker kunnen uitstekende opnamen worden gemaakt. Dankzij de ingebouwde witlicht en infrarood hulpverlichting, zijn opnamen tot op 10 meter afstand nog steeds scherp en contrastrijk.

Het interne geheugen is ruim voldoende voor urenlange Full HD video opnamen en vele hoge resolutie foto’s. 

Live streaming

Met de live streaming functionaliteit kunnen het live beeld en geluid meteen naar een centrale toezichtruimte worden doorgestuurd. Een centralist kan dus live meekijken en op afstand assistentie verlenen en instructie geven.

De draadloze overdracht geschiedt via een 4G (GSM) of WiFi netwerk. De verbinding is door encryptie beveiligd en voor onbevoegden ontoegankelijk gemaakt. 

De live streams kunnen desgewenst worden gekoppeld met de meest gangbare Video Management Systemen. De live streams kunnen in de centrale toezichtruimte niet alleen worden uitgekeken, maar ook worden opgenomen. Op die manier worden redundante opnamen gerealiseerd, die zonder menselijk handelen meteen in een beveiligde omgeving worden opgeslagen.

4G of WiFi?

De Body camera kent twee opties voor live streaming. Voor de draadloze overdracht heeft men de keus tussen het ingebouwde 4G en het WiFi modem.

4G (GSM)
Voor de 4G optie is een unlimited data SIM-kaart nodig die in de Body camera wordt geplaatst. Het streamen van de beelden naar de centrale toezichtruimte geschiedt via een door encryptie beveiligde verbinding.

WiFi
De WiFi optie kan worden gebruikt i.c.m. een (4G) mobiele telefoon, die in deze configuratie als ‘hotspot’ wordt gebruikt. Ook de WiFi verbinding is met encryptie beveiligd.

Tweeweg spraakverbinding

Naast de live videostreaming functionaliteit heeft de Body camera ook een portofoon functie. Via de draadloze verbinding kan een tweeweg spraakverbinding worden opgebouwd en gebruikt. De Body camera is hiervoor uitgerust met een zogenaamde Push-To-Talk drukknop.
 
 

GPS

De Body camera is voorzien van een ingebouwde GPS ontvanger. Bij ontvangst (in de openlucht) wordt de positie van de Body camera en zijn gebruiker continu naar de centralist doorgestuurd. Zo kan in het geval van calamiteiten, assistentie meteen naar de juiste locatie worden gestuurd.

Bedieningselementen

Specificaties